Gleodden 2006

 

Mannskoret Gaasehud

    Forsiden

    Om koret

    Hva gjør vi?
   
med bilder

    Fotogalleri

    Arkivet

    Lydklipp

    Gjestebok

    Medlemsinfo


drupal analytics
Stats fra 10.10.10

Hattefest på Gleodden 2006

Gaasehud ble invitert til å servere og Trond Moi lagde maten.

Og alle kom i nydelige hattekreasjoner, såvel damer som herrer.

 


Ragna Marie Henden skrev i fvn.no

Hatteparaden

Svar på Odd Voldens innlegg,
«Hatteparade i havgapet», 4. juli 2006.

Kjære Odd Volden!

Takk for innlegg i avisen! Det måtte en mann til — tenker jeg - for å reagere på kvinner som gjør noe og for å klage på bilder av et kvinneinitiativ på Sørlandet. Kvinner som priser Sørlandssommeren - har det gøy - og lager litt Sørlandsreklame! En del kvinner burde vel heller klagd fordi de ikke fikk være med. Det er beundringsverdig at du setter deg ned i sommervarmen og skriver et innlegg om vårt private initiativ. Jeg setter meg ned nå og svarer, fordi jeg gjerne vil benytte anledningen til å nevne de som bidro - som ikke ble nevnt i avisen.

Du reagerer på at vi feirer oss selv - faktisk gjør vi det med en liten ironisk undertone. For det er jo liksom ikke helt lov her på Sørlandet da ikke er vi blant de rikeste, flotteste eller mest profilerte vi som er med på dette, men vi får det til, hver på vår måte.

Vi inviterte 70 kvinner som utgjør en forskjell på Sørlandet - og faktisk gjør alle kvinner det! Som du så flott påpeker i ditt innlegg. Vi kunne bare ikke invitere alle. Det var ikke plass til flere enn 50 på stranda vi fikk låne av Parkvesenet og fikk skjenkebevilling til. Neste år håper vi på Bystranda, der er det plass til flere. Gjestelista må du gjerne få se, om du synes du har noe med det. Jeg trodde faktisk du i din stilling syntes det var positivt når kvinner som ellers sjelden blir trukket fram, fikk litt oppmerksomhet. Her var det en fin blanding av litt profilerte kvinner og en del som ofte står i bakgrunnen for menn. Det er også lov å feire kvinner som får det til, selv om janteloven står sterkt på Sørlandet. Det er faktisk lov for kvinner å si at vi lykkes og at vi får det til. Og det er faktisk viktig, skal Sørlandet utvikles fremover.

Selv har jeg startet mitt eget firma, har tatt et fulltidsstudium i vinter og er så heldig å ha fått kontor på Etablerersenteret. Jeg syntes dette var en god idé og har brukt mye tid på alt som skulle ordnes. Vi lyktes faktisk denne kvelden - det ble en uforglemmelig kveld, som alle som var der virkelig fortjente. Faktisk ringte vi Fævennen og fortalte om det vakkert dekkede bordet som vi hadde rigget og om alle kvinnene som kom - med hatter. Vi spurte om dette ikke var et hyggelig initiativ, som fortjente et fint sørlandsbilde. I hvert fall på linje med kattunger i containere og reportasjer om været. Fædrelandsvennen kom - og bildet ble vakkert (det store)!

Vi lyktes med det også!

Dette er altså et privat initiativ.
Judith F. Melbye og Elin W Johannessen drømte litt her i vinter, og så satte de i gang, flere kom til - og så ble det en fest som alle kvinner som var der, fortjente - og som alle som ikke var der, også hadde fortjent! Og komiteen valgte selv hvem de ville invitere - og glede - med en slik fest. Det sto ikke i Fævennen at det for en gangs skyld sto noen menn bak kvinnene. Vanligvis er det en rekke kvinner som tripper i bakgrunnen og fikser og ordner det meste for menn, uten å få sitt navn nevnt. Bak strandfesten sto spesielt Espen Albert. Slike menn burde det vært mange flere av på Sørlandet. Han er bare positiv, fikser det meste, bidro med tid, ressurser, deilig konfekt (anbefales), ordnet det meste gjennom sine kontakter - fordi han hadde lyst - og syntes dette var en spennende idé, at 50 kvinner skulle få en fantastisk opplevelse. Han er unik, han bidrar i næringslivet i byen, for høy og lav, med prosjekter hvor hans egen vinning ikke alltid er med i bildet.

Mannskoret Gaasehud det samme - løftet og bar, serverte og sang og ryddet, og bidro til en uforglemmelig opplevelse. Fantastisk mannskor! Det burde flere få høre!

Trond Moi stilte og laget de deiligste retter av råvarene vi hadde skaffet, assistert av Mannskoret. Sindre Haugen spilte vakkert lutt for oss. Sjeldent flotte menn! Vår skaper ga oss en vakker kveld, varm og fin, nyutsprungne nyperoseblomster og stille sjø. Dette var en dugnad hvor vi stilte med tid og ressurser, med en egenandel fra alle som kom. Støtte fra Fylkesmannen i Vest-Agder, Landbruksavdelingen, fikk vi, fordi vi hovedsakelig valgte råvarer fra lokale produsenter på Agder, som vi bestilte og ordnet fra hele Sørlandet. Alt behørig nevnt i menyen som et tips til de 50 kvinnene. Videre bidro Destinasjon Sørlandet og SR-Bank med litt støtte til et positivt tiltak med Sørlandsreklame. YRESOKK kom og hentet oss i sine ensylindrede flotte båter og kjørte oss til Fiskebrygga. De kom fordi Espen var med på dette, og han gir de gode kaker til den årlige sommerfesten. Vi fikk låne hatter av Elin i Hønsegården som hun hadde laget, også hun en ildsjel i komiteen. Judith F. Melbye er opphav til festen og har lagt ned utallige timer og ressurser i sin studenttilværelse i vår for å få det til.

Takk til deg! Du står fritt, Odd Volden, til å lage din egen hattefest og invitere dem du vil! Det er en del jobb - men veldig gøy!

God sommer! Ragna Marie Henden Kristiansand

 


Kontakt oss: formann@gaasehud.no, dirigent@gaasehud.no, alle@gaasehud.no,webmaster@gaasehud.no

 
Org. nr. 987 515 716