Mannskoret Gaasehud

    Forsiden

    Om koret

    Aktiviteter

    Arkivet

    Lydklipp

    Gjestebok

    Medlemsinfo

 

  Mannskoret Gaasehud sang Kollen-hymnen i Holmenkollen i 2008
 
Foto: Skiforeningen

og mens vi var i Oslo inntok vi formannskapsalen i Oslo Rådhus
Foto: André Vaaler

Pressemelding:

GAASEHUD I HOLMENKOLLEN

 -       Mannskoret Gaasehud fremfører egenprodusert Hymne til Holmenkollen sammen med Annbjørg Lien og Bjørn O. Rasch

 

Endelig har Holmenkollen fått sin Hymne. En hyllest til Norges største severdighet og skisportens naturlige samlingspunkt. Kollenbrølet vil løfte alle de 40.000 som er ventet. Lørdag 8. mars og søndag 9. mars kan du oppleve verdenseliten i langrenn, kombinert og hopp, for aller siste gang i dagens Holmenkollbakke. Holmenkollanlegget vil totalrenoveres før VM 2011. Grip derfor sjansen til å overvære en historisk begivenhet, tidenes folkefest og en musikalsk hyllest til vår alles kjære Kollen. 

Mannskoret Gaasehud ble stiftet i 1996, og kommer fra Kristiansand.

Koret teller i dag 32 syngende medlemmer, som hele tiden er på jakt etter gode øyeblikk og store sangopplevelser.

Koret med sin dirigent Ivar Kirkhus har et allsidig repertoar, og synger i mange forskjellige sammenhenger.

Foruten egne konserter har de siste års store arrangementer vært preget av idrettslige begivenheter, revyer, julespill og med en fire dagers turné til London desember 2007.

Vi har samarbeidet med flere solister og musikere og har ved denne anledning igjen gleden av å samarbeide med Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch.

Annbjørg Lien er i disse dager aktuell med sin nye innspilling ”Waltz with me”.  Hun er en av Norges dyktigste musikere og en fremragende folkemusikkambassadør. Hun har vært velkjent i spellemannskretser siden hun var liten, men har etter hvert vunnet et langt bredere publikum, og har gjennom sine plateutgivelser markert seg som en verdensmusiker av format. Hun skaper moderne folkemusikk med internasjonal appell, og samarbeider med musikere av ypperste klasse. Annbjørg har modig plassert folkemusikken i nye musikalske sammenhenger, og hun fremfører musikken med stil, sikkert og fengende.

Bjørn Ole Rasch er en allsidig kunstner. Han er en av de aller mest profilerte tangentutøverne i Norge. Hans musikalske virke omfatter i hovedsak som produsent, arrangør, komponist og artist i en rekke sammenhenger. Hovedtyngden av hans produksjoner ligger i grenselandet mellom norsk folkemusikk og verdensmusikken. Han har i flere å vært musikalsk leder og produsent for Annbjørg Lien og har siden 1997 vært medlem av folkemusikkensemblet Bukkene Bruse. I dag konsentrerer virke til konseptene rundt Bukkene Bruse, Secret Garden og Annbjørg Lien ved siden av omfattende virksomhet som foredragsholder innen den rytmiske musikkteknologi og historie.

Mannskoret Gaasehud og Lien/Rasch skal også delta på mottagelse for Skiforeningen og Skiforbundet i Oslo Rådhus fredag 07.03, og Gaasehud skal delta lørdag i Holmenkollen og ved Åpningsseremonien på Søndag 09.03.

Ytterligere opplysninger:

www.gaasehud.no        Ivar Kirkhus(dirigent) 91107399    

                                     André Vaaler 91753706

www.adlibitum.no       (Lien/Rasch)

 Holmenkollen Skifestival        Jens Aas

 

og sånn hørtes det ut..