Mannskoret Gaasehud

    Forsiden

    Om koret

    Aktiviteter

    Arkivet

    Lydklipp

    Gjestebok

    Medlemsinfo

 

Mannskoret Gaasehud  

Aktiviteter med bilder er lenket opp

2022:

30. jan Årsmøte 2021
   
4. mars Galleri BI-Z hylles for 60 år Domkirka
 
5. april Påskesangkveld Domkirka
21.-24. april Øvelsestur utland Skagen , DK
26. april Sang for barnesykepleierne Ernst
     
20.aug Sett løkt på brygga Flekkerøy
31.aug Omsorgssang Kristiansand
   
25. sept -Sang for livet Randesund frikirke
     
10. okt. Til lykke med 2x100  
20.okt Dark Season #23 Domkirka
29.okt Hymnesang Sør Arena
29.okt 2x45 Teateret
 
18. nov Bymisjonen oransjefrokost Domkirka
26. nov Åpningen av skøytebanen Torvet
     
1-4 des Juletur til København Danmark
     
15.des Helene Bøksle: "Det hev ei rose sprunge" Kilden
16.des Julen sunget inn hos Naboen i Vennesla Vennesla

Gaasehud flere år:
2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 -

 

ÅRSBERETNING FOR GAASEHUD 2022

Medlemmer:
Ved utgangen av 2022 bestod koret av 36 menn i sin beste alder med slik en stemmefordeling:
1. tenor: 8
2. tenor: 9
1. bass: 9
2. bass: 8
Dirigent 1
Webmaster 1

Etter vårsemesteret valgte Frode Overå å slutte. Nytt tilskudd i koret er Arnfinn Rodal. Medlemsmassen må derfor igjen kunne sies å være stabil.
.
Æresmedlemmer:
Ingen…. ennå
Dirigent:
Ivar Kirkhus har vært korets trofaste og eminente dirigent gjennom nok et godt virksomhets år.
Styret:
På årsmøtet den 30. januar fikk styret følgende sammensetning.
Formann, Reidar Wessman (ikke på valg).
Øvrige styremedlemmer, André Vaaler (ikke på valg), Bård Kalstad (gjenvalgt for 2
nye år) og Asbjørn Narvestad (gjenvalgt for 2 nye år).
Korets dirigent inngår også i styret og Ivar Kirkhus fortsetter som tidligere.
Styret har gjennom året avholdt 4 formelle styremøter, samt telefon/teams- og småmøter ifm. løpende oppgaver.

Videre ble Tom-Ole Kirkhus gjenvalgt som revisor.
Jan Erik Kittelsen og Svein Arild Andås ble gjenvalgt som medlemmer av valgkomitéen for neste årsmøte

.
Generelt om korets aktiviteter og øvrig drift:

Dette året åpnet Gaasehud med et aldri så lite kunstjubileum i Domkirka. Galleri Bi-Z fylte 60 år, og sammen med Annbjørg Lien, Erik Faber, Thom Hell, Benedikte Sofie Ribe, Helene Bøksle, Kjetil Grande, Stein Roger Sordal, Terje Formoe og Rolf Løvland fikk vi vist hvor fargerike vi kan være.

Så i april, en måned etter, sang vi på den samme arenaen, men denne gangen påskehøytidens høytidssalmer. Det ble vakkert og stemningsfullt, og de sterke sangene om håp og oppstandelse runget i Domkirka.

Selv om referenten har hatt helsemessige utfordringer, og ble hjemme ved et par av aktivitetene dette koråret, så reiste koret til Skagen. Danmark vinket og lokket nok en gang. Alle vet at disse turene bringer hygge hvert eneste minutt, og den eneste dramatikken dette året handlet vel om at koret endelig, som mange vil si, har funnet rom i byens herberger. Det går allerede rykter om at denne suksessen blir gjentatt dette året.

Så kom vi hjem og skapte underholdning i en fullsatt sal på Ernst med barnesykepleiere. Helt uten orkester, mikrofoner og anlegg som bare vi kan. Mon tro hva de tenker, og hva de tar med seg videre. Kanskje de drømmer om at de mannlige sykepleierne hjemme på avdelingen eller i kommunen blir like løsslupne, kanskje de klapper for oss  mens vi synger eller kanskje de overbærende skjønner at vi er en kameratgjeng som bare ønsker å ha det trivelig sammen.
Vi nøt applausen og gikk rett ut i sommerferie, og da den var på hell ble det tradisjonen tro åpningsfest på Andås sin brygge. Et mannskor med medlemmer fra alle samfunnslag som Andås sin hyttenabo så fortreffelig beskrev oss som for noen år siden.

Rett etter sommeren tok vårt ferskeste kormedlem Arnfinn initiativ og organiserte sykehjemsbesøk. To oppdrag som var berikende både for oss og forhåpentligvis for de som fikk oppleve det.

Så ble det «Endelig søndag» i Randesund. Nok et godt arrangement for Gaasehud, og selv om u.t. ikke deltok kan jeg nå trygt lene meg på referatet på gaasehud.no der vår eminente webredaktør gir oss beskrivelser og minner som vi garantert aldri hadde husket om noen år. Han skriver: "Vi sang for livet sammen med musikkprofessor Anne H. Balsnes. En sanglig høydare da Gaasehud og Anne H. Balsnes satte hverandre i stevne en søndag til fullsatt Randesund frikirke."

Etter dette frikirkelige møtet, var det to hundreåringer på Kongsgård som vi fikk hyllet på aller beste måte. Med ordføreren mellom seg, Gaasehud ved enden av bordet og 2. tenor på kne så lette de nok lenge den kvelden for å finne en bedre bursdagsfeiring de siste 100 år.

Årets Dark Season ble den siste og kanskje en av de aller beste. Sammen med kapellmester Jansen, flere kvinnelige artister og en Bjøro og Gallefoss i godt driv opplevde vi en fantastisk hyllest til Liv Håland og festivalen hun har gitt som en høstens gave til byen. Dark Season har vært en del av oss, og det var så riktig og godt alt sammen.

Senere den samme måneden var vi grunnmuren på «2x45» i Teateret etter vakker hymnesang på SSA. Gaasehud leverer igjen, skaper stemning, får artister til å slappe av, gir alt på hver eneste tone og gjør det meste til minnerike opplevelser.
Vi bekrefter allsidigheten når vi etter Elleve mann i Teateret synger Pilgrimkoret, Begluckt kl.åtte om morgenen i Domkirka noen uker eller dager etter. Spennet er stort, men det er like godt, og når vi da plutselig åpner skøytebanen på Torvet, så er vi et kor for de gode anledningene. For store, for små, for gamle for unge, for gule og for svarte, for både byfiser og venndøler og for næringsliv og kommunalt ansatte.

Derfor satte vi kursen for Køben og en førjulstur av beste merke. Rett og slett som jeg sa til kvinnene der vi øvde for å få lov til å være der:

  • Vi er et mannskor som trenger å samle litt krefter, slappe av og øve i rolige omgivelser før en konsertrekke hjemme i Norge.

En deilig tur før konsertene med Helene Bøksle ga oss forkjølelse eller covid og en fantastisk Kildenopplevelse. Videoklippene vi fikk se tok oss ut til tusenvis av mennesker og vi må tro henne når hun setter pris på oss og det vi gjør. Som en firstemt, harmonisk og vennlig gjeng.
Som alltid leverer.

Og derfor ble det en avslutning i Vennesla der vi fikk brynt oss på et nytt publikum, men uansett stod tett og sang julens vakreste sanger.

Aktiviteter i år 2022:
Koret øver fast annen hver søndag med fast øvingslokale i Bymisjonen og har gjennomført 23 fellesøvelser inkl. Skagen, København og ekstraøvelse ifm. julekonsertene.

Kontakt oss:
formann@gaasehud.no, dirigent@gaasehud.no, alle@gaasehud.no, webmaster@gaasehud.no

Org. nr. 987 515 716