Mannskoret Gaasehud

    Forsiden

    Om koret

    Hva gjør vi?
   
med bilder

    Fotogalleri

    Arkivet

    Lydklipp

    Gjestebok

    Medlemsinfo


"Det hev ei rose sprunge"

Helene Bøksle inviterte til julekonsert i Kilden Teater og Konserthus. Med på scenen var country-stjernen Bjøro Håland og mannskoret Gaasehud.

Denne tradisjonsrike julekonserten har blitt spilt for fulle hus gjennom en årrekke. I år fylte Helene Bøksle med musikere og gjesteartister Kilden to ganger.

Fædrelandsvennens anmelder E.O. Syvertsen meldte med seks på terningen at "hun er en artist som tar julens budskap på alvor og klarer å formidle det med skjønnhet, inderlighet, overbevisning og varmt alvor."

Konserten inneholdt klassiske julesanger som «Deilig er jorden», «O helga natt» og «Tenn lys». Og selvfølgelig "Det hev ei rose sprunge", som opprinnelig er en katolsk hymne til jomfru Maria. Den ble publisert første gang i 1582. På tysk heter salmen "Es ist ein Ros entsprungen", oversatt til nynorsk av Peter Hognestad.

Orkesteret: Sindre Hotvedt (piano), Jonas Kilmork Vemøy (trompet. perkussion, vokal), Tora Terese Waaler Wærvågen (fiolin), Gunnhold Leerheel Nordahl (bratsj), Mari Marthe Waaler Wærvigen (cello).

Helen Bøksle meldte på sin facebook-side:
" Tusen takk til dere alle som har besøkt mine julekonserter i år....
Spesiell takk til fineste Bjøro Håland og Mannskoret GAASEHUD som var med på konsertene i Kilden i går og gjorde kvelden helt spesiell."

Foto: Pål T. Hodne, Siren Dale, arkiv og plakat (under)Kontakt oss: formann@gaasehud.no, dirigent@gaasehud.no, alle@gaasehud.no, webmaster@gaasehud.no

 
Org. nr. 987 515 716