Mannskoret Gaasehud

    Forsiden

    Om koret

    Hva gjør vi?
    med bilder

    Fotogalleri

    Arkivet

    Lydklipp

    Gjestebok

    Medlemsinfodrupal analytics
Stats fra 10.10.10
Rock, Kick and Goosebumps

Vi gir de mange MMS-fotografene en anledning til å dokumentere lørdagens  konsert på Kick scene.

- Det ble en konsert og en sommeravslutning som vi kan være bekjent av.
(André Vaaler)
 

Directore Ivar Kirkhus var som vanlig stødigheten selv og var rimelig fornøyd med kvelden etter å ha arrangert og instudert en god del nye sanger.

I tillegg dro han støttende til i de stemmeavdelinger som hadde litt tynnere bemanning enn andre.

Orkesteret som fulgte koret bestod av: Torbjørn Alfsen (gitar og orketsleder),
Tore Bråthen (div horn), Kjetil Høyer Jonassen (tangenter), Einar "Wallen" Mjåland (bass) og Bruce Rasmussen (trommer og perkusjon)

Invitert sangsolist var Silje Kåfjord (Alice & the Mountain) som sang "Gabriellas song" med koret i tillegg til egne sanger.

 "- På hver konsert trekker vi fram en vakker kvinne som synger vakkert. Silje blir det totale motstykke til 30 brølende mannfolk" Ivar Kirkhus til fvn.no,

 

Dette er instrumentet til en annen av Torridals store sønner, nemlig Johnny "guitar" Augland. Som endelig fant sammenfallende tid med sommerkonserten og kunne delta med grooven i sin B3.

B3 er en type hammondorgel fra midten av 1900-tallet:
"Sentralt i oppbyggingen av instrumentet står den såkalte tonegeneratoren som drives av en elektrisk motor som er synkronisert med elektrisitetsforsyningens nettfrekvens (50 (EU) eller 60 Hz (USA)). Tonegeneratoren består av en rekke såkalte roterende tonehjul som er metallskiver med nær sinusformede mønstre i perifien. En stavmagnet, med en omviklet spole som videre er koblet til en LC-parallellresonanskrets (filter), er plassert helt inn mot ytre periferi av hvert tonehjul, og det elektriske signalet fra hvert enkelt tonehjul vil da være å sammenligne med en orgelpipe. Signalene blandes sammen i forhold til registrering og tangentkombinasjon og forsterkes videre i en relativt avansert rørbasert forsterker. Orgelet produserer en temperert, varm og levende lyd.

De mest kjente modellene, Hammond B3 og C3 kom i 1954, og var da blitt utvidet med et såkalt «touch response»-perkusjonssystem og en scanner vibrato. Det meste av det originale designet fra tidligere var likevel beholdt" (fra Wikipedia)

 

André Vaaler og Pål Erik Møller-Stray gir til beste "Å ta meg med "


 

Så skal vi ikke dvele for lenge ved det faktum at den første planlagte flyttingen av sommerkonserten fra hestehagen på Strai siden 2006, medførte en del  endringer.
Først falt valget på kafe Generalen i Ravnedalen. Med Haandverkeren som innendørs backup.
Da konsertdatoen nærmet seg og været så utrygt ut, var dessverre Haandverkeren gått konkurs og ny spillearena ble Kick scene. Resten er historie.


Kontakt oss: formann@gaasehud.no, dirigent@gaasehud.no, alle@gaasehud.no,webmaster@gaasehud.no

 
Org. nr. 987 515 716