Hverdagsmesse med Gaasehud

Bymisjonen holdt den første hverdagsmesse på en onsdag i Bryggekapellet. Messen var ledet av bymisjonsprest Nils Terje Andersen og  Mannskoret Gaasehud sang. 

Bymisjonspret Nils Terje Andersen

Kirkens Bymisjon arrangerer hverdagsmesser som en del av sitt arbeid for å skape et inkluderende fellesskap i bymiljøene.

Hverdagsmessene er en gudstjeneste eller andakt, med fokus på fellesskap, stillhet og rom for ettertanke.

Disse messene finner sted på onsdager i Bryggekapellet.

Det spesielle med hverdagsmessene er at de har en lav terskel for deltakelse. De er åpne for alle, uavhengig av tro, bakgrunn eller livssituasjon. For mange kan dette være et viktig pusterom i hverdagen, hvor det er mulig å finne ro, lytte til en kort refleksjon over dagens tekst, delta i bønn, og eventuelt ta del i nattverden.

Kirkens Bymisjon legger vekt på at alle skal føle seg velkommen, og messene kan derfor være noe mer uformelle enn tradisjonelle gudstjenester. Musikk, lesninger og samtale er ofte en del av opplegget, og det er gjerne lagt opp slik at deltakere kan bidra på sine egne premisser. Hverdagsmessene reflekterer organisasjonens verdier om inkludering, nestekjærlighet og fellesskap, og fungerer som et trygt rom for dem som ønsker å finne mening, støtte eller bare en stund med stillhet i en travel hverdag.

Etter messen er det ofte mulighet for å samles over en kopp kaffe eller en enkel måltid, noe som fremmer fellesskap og samtale blant deltakerne. Dette sosiale aspektet gjør hverdagsmessene til et samlingspunkt for mennesker i forskjellige livssituasjoner.


Copyright © Mannskoret Gaasehud 2024 | utformet av MJAS.