Mannskoret Gaasehud

    Forsiden

    Om koret

    Aktiviteter

    Arkivet

    Lydklipp

    Gjestebok

    Medlemsinfo

 

Mannskoret Gaasehud  

Aktiviteter med bilder er lenket opp

2013:

1. mars Begravelse for Auglands
2. mars TV2 lørdagsstunt
6.mars Ny-innspilling Starthymne
12. mars Frikirken Kristiansand
17. mars Hymnesang, Sør Arena
18. april Sykepleierforbundet, Fevik
25-28 april Øvelseshelg Skagen , Danmark
5. mai Gudstjeneste, Flekkerøy kirke
17. mai Torridal kirke
17. mai Kilden m/bl.a. KSO
24. mai Mai-ting : Norsk bedriftsidrettsforbund og Banktrappstunt
   
15. juni Sommerkonsert, Ravnedalen Kick scene
   
19. september Landssamling Kirkens Bymisjon
   
18.oktober "Ta meg til havet" på Kilden
24.oktober Release-konsert CSSE .Kilden
25.oktover Release-konsert CSSE, Arendal
28.november Bymisjonens julekonsert

                                               litt off: Gratulerer Knut Marius

13. desmber Juleavslutning Snøgg, Vennesla
16.desember "Jul i sør" Sødal/Arredondo, Domkirken
20.desember Intimkonsert Hos naboen
Årsberetning 2013:

Mannskoret Gaasehud møttes til årsmøte 20. januar 2013. Etter en hektisk og særdeles vellykket desember 2012, ble koret enige om å ”ta det litt ned” i 2013. Kirkens Bymisjon ble vårt faste øvingslokale dette året. Et perfekt sted med sjel i veggene og god kaffe på kannene.
Jan Erik og Asbjørn gikk ned til henholdsvis 1. Bass og 2. Bass. Mange vil si en genial taktisk vurdering som forhåpentligvis bidrar til mer fylde i bunnen og kanskje enda bedre samklang.

Vi startet året med innspilling av Starthymnen på Sanden Media. Gaasehud a capella på første hjemmekamp mot Hønefoss og skremte vannet av motstanderen. Fra Sør Arena tok vi turen til selveste frikirken. Vestergabets fryktede hjemmearena. Etter en økumenisk debatt byens kirkeledere imellom var det mange som følte det befriende å synge Tralen fra fellesbasaren. Vi reiste videre til Flekkerøy i begynnelsen av mai. Allsangen runget på øya, og organist Jansen løftet mannssangen og menighetens sang ut mot Oksøy og Grønningen.

Det var også meningen at vi skulle bidratt sammen med Tigerberget, Gyldenløves og Starts supportere mot Viking, men dette falt mange tungt for brystet og noe som var ment som en hjelp og et stemningsskapende tiltak endte med at vi trakk oss fra arrangementet til avisoppslag og et par heftige døgn.

17. mai sang vi både i Torridal og på Kilden. Gode opplevelser for folket og fedrelandet. Uka etter fikk vi en fin gjennomkjøring til sommerkonserten ved å kjøre et løst og deilig oppdrag for Bedriftsidrettsforbundet på Makrellen. Dette ble for øvrig det siste som skjedde der før ombygging og navnebytte. Kvelden ble avsluttet med et avtalt stunt på trappa til Bankkjelleren.
Koret reiste videre til årets Skagentur for å samle krefter og for å finne ”Gaasestemningen.” Gladsang ut i de små nattetimer, latter rundt frokostbordet, sykkeltur og en opplevelse der Birger legger alt utmerket til rette for oss.

For første året i Gaasehud sin historie kuttet vi ut Sommerkonsert i Hestehagen og la dette til Ravnedalen. Da så Himmelen åpnet seg, ble årets sommerkonsert på Kick. Sammen med Silje Kåfjord og ikke minst Johnny Augland, ble dette nok en minnerik opplevelse.

Høsten startet på vår nye hjemmebane. Bymisjonen hadde landssamling og vi fikk muligheten til å bidra på vår enkle måte. Et smilende publikum fikk personlige vitnesbyrd og firstemt mannskorsang.
Hanne Krogh ledet vårt første oppdrag på Kilden denne høsten. Selv om en 1. bass hevdet at de tre tenorene tok for stor plass ble det en flott pakke for en fullsatt konsertsal. Vi kastet oss videre ut i det ville og ukjente med CSSE og konserter på Kilden og i Arendal. Liv, energi og trøkk gjorde dette til et stunt som mange ser tilbake på med et smil om munnen. Noen mente vi snart burde ha fast garderobe på Kilden, men dette skar seg av disiplinære årsaker.

Julen nærmet seg og fellesøvelser med KKOK ble en stadfesting av at kor er forskjellige både med hensyn til struktur, innøving og seriøsitet. Bymisjonskonserten ble likevel en fin bukett av artister og kor der mange hevdet at korinnslagene var mektige.
Vi sang inn en hjertestarter i 2013. En ettermiddag i Snøgg sine lokaler utførte vi et klassisk Gaasehudoppdrag der ansatte tok med seg julestemningen hjem.

Ja, vi samarbeidet mye i år. Da Torstein Sødal dro av gårde på O Helga natt, og vi jagde etter med full hals, så løftet vi luggen på alle som hadde det. Og da Terje Skaar sang om den salige freden, så ble det stille. Julen kom inn i rommet og fylte oss med forventning og glede.

Hva var vel mer naturlig enn en avslutning hos naboen. Med Ivar, Jan-Erik, Reidar, orkesteret, resten av koret, damer og en påminnelse om hvor heldige vi er som kan være med i Mannskoret Gaasehud.

Gaasehud flere år:
2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 -