Mannskoret Gaasehud

    Forsiden

    Om koret

    Aktiviteter

    Arkivet

    Lydklipp

    Gjestebok

    Medlemsinfo

 

Mannskoret Gaasehud  

Aktiviteter med bilder er lenket opp

2016:

3. mars Hanne med tenorer, Marianne Antonsen, Helene Bøksle og Gaasehud Kilden
30. mars Innspilling: "Sanger fra vår ø" Kongshavn
   
21.-24. april Øvelseshelg Skagen Skagen, Danmark
  
26. mai Dark Season sommer Dvergsnes
29. mai Start-kamp Sør Arena

 .

16. juni Gadefest i Skippergada Kristiansand sentrum
17. juni Stuntsang for meglere Kristiansand sentrum
23. juni St Hans på Tangen Tangen, Kristiansand
 
19. august Sett løkt på brygga Flekkerøya
      
2. september Secret Garden og hagesang Kjøita
      
20. oktober Dark Season, med Bjøro Håland, Bjørn Eidsvåg og andre Kristiansand domkirke
     
 3. november Norengros Gustav Pedersen 140 års jubileumsfest Ernst hotel
     
1.-4. desember Tur til Dublin Ireland
   
9. desember Julekonsert m/gjester Kilden
16. desember Hos naboen Hos naboen
17. desember Julebord Sørmegleren Kick scene
17. desember Julebord Sweco Klubben

Gaasehud flere år:
2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 -

Årsberetning 2016

Ingen mannskorår er like. Ikke vet vi hva vi gir oss ut på, noen opplevelser blir til underveis mens andre er planlagt lenge i minste detalj. Vi har 34 forskjellige minnebøker med hver sine uforglemmelige øyeblikk, men alt sammen har felleskapet og harmoniene som fundament for det hele.

Kilden ønsket oss velkommen allerede i mars. Hanne Krogh, Marianne Antonsen, Helene Bøksle og tenorene la seg i front, og vi fylte ut alle tomrom og hulrom vi som vi fant. Fævennen skrev at Mannskoret Gaasehud sang med malmfull klang! Det er sikkert bra. Det var klassikere for den eldre garde, en garde vi etter hvert passer godt inn i. Det gikk rykter om plateinnspilling i Kongshavn, og etter noen runder med forskjellige opphavsmenn ble det Gaasehud på avslutningssangen. Bøksle var strålende fornøyd, og ”sangen fra vår ø” fikk sin etterlengtede fylde.

Så bar det avgårde til Skagen. Vi sang og nøt alt vi kunne nyte. En klassisk Skagen-tur med alle ingredienser. Sykler, øl, dram, latter og smilende kvinner i skjønn forening.

Noen dager etter hjemkomsten varmet vi opp på en parkeringsplass i Randesund. Vi hadde fått innpass i Bjøros partytelt i Randesund. De var der alle sammen. Setesdølen også, og med gitarene i front rørte vi ved noen strenger. Ja det var nesten så duken løftet seg, og tvilen om deltagelse under årets ”Dark Season” forsvant som havtåka en varm sommermorgen.

Det ble hymne og Startkamp før vi eide Skippergata for en kveld. Gaasehud på gater og i butikker. Kanskje det vi kan aller best. ”Änglarna fanns” for ekspeditriser og handlekåte kvinner.

Det funker hver eneste gang. De elsker å sitte på en stol og bli forgyllet, og når 2. Tenoren kneler kan vi se at det er på grensen til det aller vakreste. Det er så enkelt. Himmelsk enkelt!

Vi stuntet også mer eller mindre for Sørmegleren på Seilerforeningen i byen. Ingrediensene er sommerfest, mannskorsang, Kirkhus i godform, trøkk hele veien og menn som gir alt for øyeblikket.

Så ble det St.Hans. Og det som kunne vært en folkefest av dimensjoner regnet bort. Vi sang likevel og et par hundre kristiansandere gav oss høflig og god oppmerksomhet mens bålet ble tent for å feire midtsommeren.

Høsten startet på Andås sin brygge. God stemning, utsøkte reker og dertil hørende drikke. Vi er i gang med jubileumshøsten. En høst som kunne hatt sin egen beretning.

Først var det konsert på Secret Garden med Secret Garden. Det ble mye oppstyr da to basser møtte til øvelse i kort tights. Men dette skapte gnist i rekkene og en spenning vi tok med oss på refrenget på verdens mest spilte låt. Uvirkelig for mange, men helt naturlig for publikum.

Så ble det mørkere i byen og sammen med Bjørn sang vi så høstdepresjonene lurte seg ut døra i sideskipene og forsvant. En herlig opplevelse der hovedpersonen nikket fornøyd og publikum applauderte med både hjerte og sinn.

Plutselig var vi på NorEngros sitt 140-års jubileum. Uten lyd i kjellersalen sang vi det remmer og stemmebånd kunne tåle og skapte jubileumsstemning. Vi gjorde så godt vi kunne.

Den 1.-4.desember hadde koret en aldeles vellykket jubileumstur til Dublin. Vi hadde særdeles mange lyse øyeblikk og mørkt øl. Fra programmet kan nevnes; riverdance, whiskey-smaking og synging på museet, sightseeingsom alltid er en høydare på slike turer, mye god mat og stuntsang når mulighetene bød seg for eksempel som seg hør og bør sammen med et lokalt jentekor.

Mye godt felleskap og middag. Og igjen, det er ikke river-dansen i seg selv... Ikke minst var musikalsk  Pub-crawl en minneverdig sak, og invitasjonen om hurtig retur var mange. Den ultimate høydehopperen var nok da vi møtte de fleste fra jule-evangeliet i tillegg til Disneysjulefigurer, samt et tårevått dryppende juletre i Temple Bar-distriktet. Både reisekasse og ord ble fattige. Viser til bildene som alle har på sine respektive telefoner, og dokumentasjonen Dublin–minutt for minutt v/ bekristo. Vi kommer gjerne igjen.

Hjemme ventet Jubileumskonserten i Kilden . Sammen med vårt eminente orkester og våre gjester satt vi spor i en fullsatt konsertsal og bekreftet at 20-årsjubilanten kanskje aldri har vært i bedre form enn i dette jubileumsåret. Vi vasset i godord og leverte en konsert som etset seg inn i hjerte og sinn til vårt kjære publikum. I tillegg fikk vi et overskudd på kr 95.000 som vår kjære formann overleverte Kirkens bymisjon noen dager senere.

Jubileumsåret nærmet seg en ende, men ”Hos naboen” feiret vi et uforglemmelig jubileumsår og sang det ut sammen med våre nærmeste.

Hva er vel mer naturlig enn å avslutte året med det vi kan best. Sørmegleren og SWECO fikk hver sin halvtime på Kick og på Klubben. Akkurat passe forberedt, en smittende sangglede, en engasjert dirigent, dårligere kledd enn publikum, fornøyde gjester og noen kroner i korkassa.

Takk for 20 vakre år. Se rundt deg nå og nyt synet av 33 kamerater. Det er disse korbrødrene som gir deg øyeblikk det er få menn forunt å oppleve.